De ce sa nu construiesti in regie proprie?

și discută cu unul dintre consultanții noștri care îți vor oferi proiectul potrivit nevoilor tale

De ce sa nu construiesti in regie proprie?

nov. 2021

Cand iei decizia de a construi o casa, principala ingrijorare este bugetul – cum sa procedezi, astfel incat sa te coste cat mai putin. Inevitabil, te gandesti sa iei in calcul constructia in regie proprie. Dar ce inseamna asta? Urmărește video-ul unde Daniel Tudor explică pe larg totul despre construcția în regie proprie. 

Construcția în regie proprie presupune că tu, împreună cu rudele și prietenii, vă veți ocupa de ridicarea casei. Principalul avantaj al acestei modalități de construcție constă în costuri mai mici cu forța de muncă, însă și riscurile pot fi destul de mari.

Nu va recomand sa faceti asta daca nu aveți experiență în toate etapele unei construcții. Din pacate, multi muncitori se considera experti, daca au avut un contact superficial cu santierele și ajung să realizeze lucrări slabe calitativ, bazate pe improvizații, care nu vor rezista în timp.

Calitatea si garantia

Cel mai mare dezavantaj îl reprezintă calitatea inferioară a lucrării. Un beneficiar care execută în regie proprie deseori trăiește cu falsa impresie că știe toate aspectele cunoscute de meseriașii specializați. Din păcate, problemele de calitate apar când este deja prea târziu pentru a mai schimba ceva. 

In plus, nu poti trage pe nimeni la raspundere pentru greselile de executie – esti singurul responsabil pentru eventualele probleme. Faptul ca tu esti si Beneficiarul si Executantul te pune si in situatia in care nu iti poti oferi garantie pentru lucrarile executate pentru ca tot tu le si executi.

Munca fara forme legale

Mai mult ca sigur nu vei putea parcurge toate etapele constructiei doar cu rudele (practica inca nereglementata de lege), astfel ca vei fi nevoit sa apelezi la oameni pe care sa ii platesti pentru fiecare zi de munca. Legea nu permite lucrul fără carte de muncă. Una din problemele frecvent întâlnite în construcția unei case în regie proprie este că, de cele mai multe ori, asta implică colaborarea cu o echipa de meșteri care lucrează fara forme legale. In cazul unui control, in cel mai bun caz, vei scapa doar cu amenda, dar se poate ajunge si la sistarea lucrarilor si intocmirea unui dosar penal.

Materialele la pret de lista

Nu ar trebui să vă bucurați de mâna de lucru mai ieftină, deoarece prețul materialelor va ridica prețul total al lucrării. Această situație apare deoarece firmele de construcții își cumpără materialele de la distribuitori cu care au stabilit parteneriate sau chiar de la producatori, fata de care au o putere mult mai mare de negociere prin prisma volumelor lucrate. Tu in schimb, realizand lucrarea in regie proprie, nu vei avea acest avantaj.

Timpul

Daca nu ai o activitate pe care facand-o iti poti aduce mai mult bine, merita sa iti aloci timpul in constructii.

Stresul

Constructorii isi merita profitul pe care il fac pentru ca nivelul de responsabilitate este enorm si stiu sa gestioneze orice eventuale impedimente.

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.

În tot acest timp, am văzut multe greșeli pe care oamenii le fac atunci când investesc în pre-sales. Așadar, am învățat și noi din experiențele lor și ne-am hotărât să le împărtășim cu tine.

Am pregătit pentru tine 4 lucruri la care să fii atent când investești în pre-sales

și nu repeta pe banii tăi greșelile pe care le-au făcut alții