Iancului

feb. 2023

Iancului este un cartier situat în sectorul 2 al Bucureștiului. Principala arteră a cartierului poartă același nume, precum și Piața ce este în capătul central, dinspre vest al arterei. Iancului este unul dintre cartierele centrale ale Bucurestiului, un loc in care gasesti toate facilitatile de care ai nevoie la cativa pasi distanta de casa ta.

De la metroul Iancului la Colegiul National Iulia Hasdeu la scoala de muzica Voltaj Academy, spitalul Foisor sau magazine Mega Image, farmacii sau benzinarii, cartierul iti ofera toate optiunile. Elegant şi impunător, bulevardul Ferdinand oferă o senzaţie plăcută atât trecătorilor, cât și rezidenților. Pe acest bulevard se remarcă mai multe case care au aparținut unor familii proeminente, cum ar fi Casa Budişteanu și Casa Flechtenmachercare datează din 1897. Zona a fost de-a lungul timpului de o mare importanță comercială, făcând legătură cu zona Obor.

O altă clădire reprezentativă din zonă este Foișorul de foc, un turn de 42 de metri inaugurat în 1889 ca punct de alertare pentru incendii. Ți-ar plăcea ca binecunoscutul bulevard Ferdinand să devină noua ta adresă? Alege confortul, calitatea și libertatea de mișcare, atributele perfecte stilului tau de viață.

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.