The show must go on! Business pe timp de scenariu rosu

oct. 2020

Bucurestiul a depasit 3 cazuri la mia de locuitori. Nu ne-am dorit sa ajungem in scenariul rosu, dar iata-ne aici.

Ce e de facut? Pentru ca the show must go on: business-urile care nu au fost afectate isi continua activitatea.

The show must go on, dar cu dezinfectant si masca. De acum si in spatiile deschise.

Care sunt masurile luate la The Concept?

Consultantii nostri imobiliari au fiecare birou dotat cu masti si dezinfectant, iar intalnirile cu clientii se desfasoara in siguranta. Nu doar atat, dar isi pot realiza apelurile de acasa, daca doresc.

Colegii nostri care nu fac munca de teren lucreaza 60% din timp de acasa, adica 3 zile pe saptamana. Zilele in care vin la birou sunt decalate, astfel incat sa se evite suprapunerile.

Inainte de venirea pandemiei, aveam o intalnire saptamanala in care faceam role-play cu diverse scenarii construite pentru vanzari. Aceasta a fost transformata in intalnire online, sub forma de training-uri si de know-how sharing.

Am alocat chiar si un fond special de Covid, astfel incat sa putem ajuta financiar pe cei din echipa noastra care ar putea trece prin momente dificile. De ce? Pentru ca firmele care au de castigat sunt cele care isi pun angajatii pe primul loc.

Ce alte masuri mai pot fi luate?

Ce ar mai putea face companiile pentru a-si proteja angajatii, daca nu au facut-o deja?

Acolo unde se suprapun mai multi angajati in aceeasi incinta, se pot instala panouri de plexiglas, aparate de ventilare a aerului si se pot introduce scannere pentru masurarea temperaturii.

Daca natura muncii o permite, se poate reveni la work from home 5 zile din 5, mai ales ca in timpul starii de urgenta angajatii s-au dovedit a fi mai productivi lucrand de acasa.

Aceasta ultima masura ar trebui insotita si de vigilenta sporita pentru wellbeing-ul angajatilor, prin intalniri virtuale sau conversatii telefonice unu la unu cu cei care intampina dificultati pe plan personal.

La ce fel de masuri ne-am putea astepta pe viitor?

In Japonia, oamenii pot beneficia de workation. Adica o „vacanta de munca”, in care angajatii pot calatori si lucra pana la 4 ore pe zi.

Guvernul japonez incearca sa stimuleze acest trend pentru a sustine industria de turism locala, dar este si o masura ingenioasa pentru a-si mentine forta de munca fericita.

Cine stie, poate pe viitor vom avea astfel de beneficii si in Romania. Dar pana atunci, luati-va masurile de siguranta, protejati-va angajatii si fiti alaturi de ei daca trec prin momente dificile.

Pe noi ne mai gasesti pe FacebookLinkedInYoutubeInstagram si, mai nou, si pe Tik-Tok. Daca ai o intrebare, scrie-ne in social media. Vom raspunde cu placere.

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.