Cum stabilesti pretul unui apartament in functie de reperele tale de cautare?

ian. 2018

Decizia de a cumpara o locuinta noua pentru tine si familia ta este, fara indoiala, una dintre cele mai importante din viata ta. De aceea, etapa de informare este vitala in intregul proces de achizitie.

Ca sa iti fie mult mai usor sa iei o decizie potrivita tie ai nevoie de cativa pasi absolut necesari:

Zona. Desigur, zona este indicatorul esential atunci cand vrei sa-ti construiesti, practic, noua ta viata. Iar de aici pornesc urmatoarele, intr-o ordine aleatorie, pe care le poti categorisi singur in functie de cat de importante sunt pentru tine:

  • sa fii in apropiere de locul de munca
  • sa fii, poate, in apropiere de parinti, rude, prieteni
  • sa ai in zona unitati de invatamant pentru copiii tai sau viitorii tai copii
  • sa ai parcuri, centre comerciale si alte facilitati in apropiere

Tipul apartamentului. Un alt factor decisiv pentru tine este sa stii tipul de apartament si compartimentarea acestuia. In mod evident, cu totii ne dorim o casa mare, spatioasa si frumoasa. Insa aici intervine cea de-a treia conditie in acest demers.

Bugetul. Si este, poate, cel mai important, este bugetul, suma de care dispui pentru a te apropia cat mai mult de proprietatea pe care ti-o doresti si care sa-ti faca viata mai usoara si mai frumoasa.

Consultantul. Dupa o atenta informare, cand stii deja ce sa ceri, vei ajunge sa intri in contact cu un consultant de vanzari. Criteriile tale vor ajunge acum la un consultant de vanzari, iar acesta iti va trimite ofertele potrivite tie. Totodata, si aici ai nevoie de informare, si este absolut necesar sa faci o cautare atenta si asupra companiei de consultant imobiliara cu care ai intrat in contact si fii atent la:

  • comisionul tau pentru achizitia unei locuinte noi trebuie sa fie 0
  • experienta companiei si a consultantului
  • portofoliul acesteia (cu cat are mai multe proiecte in portofoliu, cu atat mai multa expertiza are)
  • serviciile conexe pe care ti le ofera, de asemenea, gratuit: consultanta finantare, evaluare, design interior, audit energetic etc.
  • cauta stiri despre compania respectiva: acest lucru iti va oferi o imagine de ansamblu asupra acesteia

Dezvoltatorul. Dupa ce vei analiza foarte bine ofertele primite de la consultant, vei selecta exact ce-ti place si apoi vei intrat in contact cu dezvoltatorul care construieste acele apartamentele. Exact aceeasi atentie pe care ai acordat-o consultantului ales, trebuie sa o oferi si dezvoltatorului si sa fii atent la aceleasi aspecte de mai sus.

Asadar, dragi clienti, chiar voi ne aratati ca acordati si mai mult timp, dar si o atentie tot mai mare asupra gasirii locuintei noi potrivite. Iar cu toti acesti pasi urmati, vei sti cat si pentru ce platesti!

Sa ai mult succes in cautari, sa faci mult research si sa-ti amintesti ca suntem aproape de tine si dincolo de acest articol! 🙂

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.