Cum faci venituri pasive din imobiliare
Cum faci venituri pasive din imobiliare
ian. 2021
Veniturile Pasive, varul mai relaxat al Veniturilor Active, sunt venituri pe care le obtii cu regularitate fara sa muncesti pentru a le genera. Este visul oricarui om care vrea sa se retraga din activitate, avand astfel de venituri ce ii vin regulat, fara sa mai munceasca.
Acest “fara sa mai munceasca” este insa un mic mit, pentru ca este demonstrat statistic ca majoritatea oamenilor continua sa munceasca sau sa desfasoare diverse activitati si dupa ce ajung sa aiba astfel de venituri pasive suficiente sa isi duca traiul zilnic.
Este vorba deci mai mult despre relaxarea si siguranta pe care ti-o dau aceste venituri pasive, mai mult decat dorinta de a te lasa de munca.
O sursa excelenta de Venituri Pasive sunt investitiile imobiliare. In acest articol vom trece in revista 4 modalitati prin care obtii Venituri Pasive din Imobiliare:
1. Cumperi si inchiriezi
Aceasta este prima si cea mai simpla metoda, folosita peste tot in lume, in crestere si in Romania. Am tratat acest subiect in multiple vloguri pe canalul de Youtube Daniel Tudor, CEO-ul companiei noastre. Il poti urmari mai ales daca te intereseaza cu precadere subiectul investitiilor imobiliare.
Pentru a cumpara si a inchiria, este foarte important sa iti calculezi Veniturile Pasive raportandu-te la Venitul Net si sa nu te imbeti cu Venitul Brut.
Venitul Net este ce iti ramane dupa ce extragi impozitul si costurile operationale (asigurare, mentenanta, reparatii, marketing etc.) din Venitul Brut. Venitul Net este deci Venitul tau Pasiv.
2. Investesti timpuriu in dezvoltari imobiliare de incredere
Ce inseamna o investitie timpurie? O gasesti sub diverse forme: Pre-Sales, Pre-Constructie, Off-Plan, Early Stage.
Ideea de baza e sa cumperi in faza incipienta a dezvoltarii, cand aportul tau de avans conteaza asa de mult pentru dezvoltator incat este dispus sa iti ofere un discount sau are deja preturile gandite astfel incat sa beneficiezi de un pret excelent. La noi poti gasi o multitudine de astfel de optiuni.
Venitul Pasiv vine din castigul pe care il ai la revanzarea proprietatii la un pret superior, cand aceasta este gata. Ca sa fie 100% Venit Pasiv, intreaba-i pe consultanti daca iti pot facilita aceasta revanzare la final.
Daca pretul de revanzare nu este satisfacator pentru tine, poti alege oricand sa il inchiriezi si te intorci astfel la punctul 1.
3. Investesti in companii de dezvoltare imobiliara
Astfel de investitii sunt vizate de investitorii mai sofisticati. Practic investesti cumparand actiuni sau asociandu-te in companii de dezvoltare imobiliara cu parteneri activi in domeniu.
Este practic o investitie de tip equity (aport la capitalul unei companii), dar are avantajul ca se va sustine pe un activ imobiliar. Venitul pasiv va fi din dividendele pe care le vei primi la final din profitul dezvoltarii.
4. Investesti in Trusturi de investitii imobiliare
Pentru investitorii si mai sofisticati, aceste tipuri de trusturi sunt „o mina de aur”. Se mai numesc si REIT-uri sau Real Estate Investment Trusts si sunt practic companii sau fonduri de investitii in active imobiliare generatoare de venituri.
Investita ta este tot o investitie de tip equity unde tu vei detine fie actiuni, fie unitati de fond in vehiculul respectiv. Aceste REIT-uri le poti gasi si listate la diverse burse din lume, in Romania inca nu sunt listate astfel de REIT-uri. Din nou, veniturile pasive vin tot din dividende din profitul fiecarui an fiscal.
Scrie-ne in social media daca vrei sa afli mai multe despre investitiile in companiile de dezvoltare imobiliara sau in trusturi de investitii imobiliare. Ne gasesti pe Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram si, mai nou, si pe Tik-Tok. Vom raspunde cu placere.
Vezi și alte articole
și informează-te de la experții noștri în domeniu.
Ai semnat rezervare pentru noua ta locuinta?
Ai semnat rezervare pentru noua ta locuinta? Iata mai jos cateva detalii despre etapa in care te afli si despre ce este bine sa faci…
TVA 5% la locuinte pana in 140.000 €. Cum se aplica?
Vesti bune pentru cei care asteptau publicarea acestei legi! Incepand cu 1 ianuarie 2021, TVA 5% se aplica la locuinte pana in 140.000 €. Noua…
Cum minimizezi riscurile investiției Off-Plan?
Planuiesti o investitie off plan, insa cantaresti inainte avantajele si dezavantajele. A avea banii blocati in timpul fazei de constructie nu este pentru toata lumea,…