Consultantul imobiliar este prietenul tau

ian. 2018

Inainte de orice se intampla in piata rezidentiala, cel mai important lucru de cultivat este increderea. Si este normal sa fie asa, pentru ca iti doresti un camin.

De aceea, odata cu maturizarea pietei despre care toata lumea vorbeste, primul lucru la care ar fi in interesul tau sa tii seama este increderea in consultantul imobiliar. El este acum prietenul tau!

Piata a ajutat ca acest lucru sa se intample. Pentru ca astazi piata locala este suficient de matura incat serviciile sa fie cele care fac diferenta!

Avantajele de a avea consultantul tau atunci cand cauti o locuinta intr-un ansamblu rezidential nou (nu vechi):

  1. Nu te costa nimic! Consultanta pentru apartamente noi nu mai costa astazi nimic, companiile de consultanta imobiliara care tranzactioneaza doar apartamente noi nu percep comision de la client.
  2. Este prietenul tau! Desigur, la nivel de consultanta. Dar, avand in vedere ca piata romaneasca a crescut de la recesiune incoace intr-o maniera sanatoasa, in sfarsit, consultantul a invatat, in acesti 10 ani, sa lucreze relatia cu clientul si nevoile acestuia si nu proprietatea in sine.
  3. Consultanta financiara! Intotdeauna vei fi ghidat catre bancile partenere companiei imobiliare catre produsul/banca potrivite tie! Desigur, in mod gratuit.
  4. Procesul achizitiei! Pasii catre o achizitie completa si transparenta ii vei avea intotdeauna de la consultantul tau imobiliar. De ce? Pentru ca el stie acum ce proprietate iti doresti, si in functie de asta, pasii pentru achizitia acesteia iti vor fi mai usor urmat, pentru ca vei fi complet informat si ghidat unde trebuie.
  5. Acte! O povara pentru toata lumea, dar absolut necesara! Nu-ti vei mai pierde timp pretios pentru tine avand consultantul tau! Acesta este doar la un telefon distanta pentru orice intrebare de ordin juridic. Acum, toate companiile detin companii partenere de acest tip, cu care lucreaza deja de mai mult timp si care le sunt intotdeauna la dispozitie pentru client, adica pentru tine.
  6. Cat dureaza?! Si pentru ca mentionam timpul mai sus, acesta a devenit resursa noastra, a tuturor, cea mai importanta. Nu o sa existe intalnire in care clientul sa nu intrebe “cam cat dureaza procesul?” De aceea, atunci cand ti-ai gasit caminul, impreuna cu noul tau prienten / consultantul tau acum, acesta va sti sa te indrume, in functie de contextul si detaliile tale, sa afli repede cat dureaza pana achizitia ta devine finala.

Noi ne bucuram foarte mult ca acest consultant nu mai este un subiect ‘tabu’ si ca acesta a ajuns incet-incet sa prinda increderea de care avea nevoie atunci cand vorbim de oferta de apartamente noi!

Dar asta este regula, mai intai trebuie sa oferi si apoi sa primesti, nu-i asa?

Sursa foto: www.mtb.com

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.