WALL-STREET.RO

Secretul din spatele diferențelor de preț al apartamentelor

și discută cu unul dintre consultanții noștri care îți vor oferi proiectul potrivit nevoilor tale

Secretul din spatele diferențelor de preț al apartamentelor

nov. 2022

Indiferent la ce oraș ne referim, în interiorul lui putem găsi proprietăți imobiliare, fie ele apartamente, fie spații comerciale, ori spații de birouri ale căror prețuri variază foarte mult, atât între segmentele de calitate de care fac parte, dar și chiar în cadrul aceleași categorii.

De asemenea, sunt diferențe de preț între apartamentele dintre diferitele zone ale unui oraș, dar vedem diferențe importante chiar și între apartamentele din aceeași zonă a orașului, din același cartier, poate chiar și aceeași stradă.

Dar de unde vin aceste diferențe între prețurile de vânzare ale acestor proprietăți? Vine din calitatea materialelor de construcție? Este un apartament de 1 milion de euro făcut din materiale exponențial mai bune decât cele folosite pentru un apartament de 100.000 sau 200.000 de euro?

Ei bine, se pare că nu. Deși calitatea materialelor folosite influențează în mod evident prețurile de vânzare, nu pot justifica și diferențele uriașe de preț. Evident că, dacă folosești termopane cu tâmplărie de aluminiu va fi mai scump decât unul cu tâmplărie PVC. Normal că folosirea marmurei este mult mai costisitoare în ceea ce privește costul construcției, decât utilizarea gresiei. Totuși, nu pot crește prețul de la 100.000 de euro, la 1.000.000 de euro.

Citeste si:
Erzin, orașul din epicentrul cutremurului din Turcia unde nu a murit nimeni
Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare?
Ce să mănânci dacă vrei să trăiești peste 100 de ani
Din discuția cu Daniel Tudor, CEO The Concept, din cadrul ultimei ediții a emisiunii constructIMO, diferența mare este dată de un factor despre care nu prea se vorbește.

„Nu prea vorbește nimeni pe tema asta. Creșterea de preț de la un apartament la altul nu se datorează creșterii calității excesive a proprietății. Pentru că nu o să găsești un beton de 100 de ori mai scump de la un apartament la altul.

Sunt cam aceleași materiale de construcție inclusiv între proprietățile de clasă medie și high-end. Evident, sunt niște plusuri pe segmentul high-end la nivelul dotări, dar în esență, nu de acolo este creșterea mare a prețului de la o categorie la alta, cât de la cât costă terenul în total”, ne-a explicat Daniel Tudor.

Dar de ce apar diferențele mari între apartamentele aflate în aceeași zonă
Ar putea fi o întrebare pe care ne-o putem pune mulți, pentru că, să zicem că avem două imobile aflate în aceeași zonă, aproape de aceeași gură de metrou, ori școală, grădiniță, mall, cinematograf sau spital, dar prețurile diferă extrem de mult. În teorie, ar trebui să coste cam la fel, ori diferențele să fie mici și, totuși, vedem diferențe mari.

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.

Intră în contact cu noi

Te rugăm să completezi numele
Te rugăm să introduci un număr valid de telefon
Trebuie să fii de acord cu prelucrarea datelor personale
Procesăm mesajul tău

Totul este în regulă

Mesajul tău a fost trimis!