Cat de repede poti revinde un imobil nou?

și discută cu unul dintre consultanții noștri care îți vor oferi proiectul potrivit nevoilor tale

Cat de repede poti revinde un imobil nou?

apr. 2021

Sa presupunem ca ai achizitionat pentru investitie un imobil nou sau poate chiar in faza de constructie. Cat de repede il poti revinde depinde de cat de mult te grabesti, pentru ca mai intervine un parametru, si anume pretul.

Ce strategie iti recomandam?

Una dintre cele mai bune tehnici in negociere este sa scoti ceva la vanzare cu un termen larg pentru realizarea vanzarii, adica sa scoti ceva la vanzare fara sa fii presat sa vinzi repede. Fiind relaxat in privinta termenului vanzarii, ai leverage fata de orice cumparator ti-ar aparea, mai ales daca acesta va incerca sa iti negocieze pretul sau conditiile.

Noi, la The Concept, preferam aceasta strategie cand revindem imobilele cumparate in diversele proiecte pe care le manageriem.

Consideram un imobil nou orice proprietate nou construita si receptionata in ultimii 5 ani. Includem aici si varianta de revanzare imediat cand imobilul este gata, daca l-ai precontractat pe perioada constructiei.

Cum sa te folosesti de faptul ca imobilul este nou in negociere?

Imobilele noi, puse in comparatie cu imobile vechi similare ca zona si nivel calitativ al constructiei, vor fi intotdeauna preferate de cumparatori, prin urmare ai deja si o pozitie mai puternica intr-o negociere, fata de imobile vechi.

Asta iti va conferi si posibilitatea sa setezi un pret mai mare proprietatii tale. Cat de mare? Depinde de cat de repede vrei sa vinzi.

Daca pretul tau este similar sau aproape similar cu cel al proprietatilor vechi in zone similare, atunci poti avea sansa sa il vinzi lejer in maxim o luna de cand l-ai pregatit si l-ai scos la vanzare.

Daca incepi sa urci pretul, asuma-ti un termen mai larg care poate merge si pana la 6-12 luni in functie de cat de mult vrei sa maximizezi.

Cum sa iti maximizezi investitia?

Tine cont de faptul ca, daca proprietatea ta este goala si neinchiriata, cu cat o tii mai mult, cu atat pierzi echivalentul unei chirii in acea perioada. Deci ar fi de dorit ca diferenta de pret ceruta de tine sa acopere cel putin echivalentul chiriei in perioada in care astepti sa il revinzi.

Cazul ideal este atunci cand il vinzi ca activ de investitie, deja inchiriat, cu o chirie care curge deja pentru tine si va curge imediat si pentru noul proprietar. Daca viitorul proprietar este un investitor, va aprecia aceasta optiune.

Tine cont de faptul ca profitul il faci cand cumperi, nu cand vinzi

Orice varianta ai alege, mai ieftin si mai repede sau mai scump si mai greu, tine minte ca viitorul profit in imobiliare il faci cand cumperi. Asadar planul de investitie trebuie sa il faci inainte sa devii proprietarul locuintei respective. Asa ca uita-te dupa oportunitati excelente, in locatii circulate si cerute, aproape de infrastructură de facilitati si de transport si cumpara in momente bune.

O varianta excelenta este sa cumperi in faza de constructie, off-plan, pre-sales sau early stage, cum se mai numeste, unde vei beneficia de regula de oportunitati excelente.

Daca iti doresti astfel de oportunitati, nu ezita sa ne scrii si iti vom sta la dispozitie cu orice ajutor ai nevoie. Ne gasesti pe Facebook, LinkedIn, Youtube, Instagram si, mai nou, si pe Tik-Tok.

Vezi și alte articole

și informează-te de la experții noștri în domeniu.

În tot acest timp, am văzut multe greșeli pe care oamenii le fac atunci când investesc în pre-sales. Așadar, am învățat și noi din experiențele lor și ne-am hotărât să le împărtășim cu tine.

Am pregătit pentru tine 4 lucruri la care să fii atent când investești în pre-sales

și nu repeta pe banii tăi greșelile pe care le-au făcut alții

Intră în contact cu noi

Te rugăm să completezi numele
Te rugăm să introduci un număr valid de telefon
Trebuie să fii de acord cu prelucrarea datelor personale
Procesăm mesajul tău

Totul este în regulă

Mesajul tău a fost trimis!