5 sfaturi pentru locuinta ta
aug. 2016
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”100000000000922″ img_size=”1300×450″ alignment=”center”][vc_column_text]Hei,
Din experienta noastra, procesul de gasire al unei locuinte pe care ti-o doresti poate dura o zi, saptamani, dar uneori chiar si luni intregi. Nu exista o reteta valabila pentru fiecare om in parte, pentru ca dorintele si necesitatile fiecaruia difera. In toate situatiile, insa, procesul incepe cu un prim pas. Și anume creionarea exacta a locuintei pe care ti-o doresti.
Cum arata ea cu adevarat? Descrie totul in detaliu, in mintea ta, si nu scapa nimic. Incepe cu ce facilitati iti doresti sa accesezi in zona unde se va gasi si cat iti doresti sa faci pana la locul de munca. Continua cu detaliile interioare. Imagineaza-te pasind deja in interiorul casei. Ce vezi inainte? Este un hol larg sau lung? Iti doresti bucataria mai aproape de intrare, separata de living? Sau o bucatarie deschisa cu un perete tip bar amenajat in forma de masuta de dining? Cum arata baia? Are si un dulap mare colorat pe langa dulapiorul de sub chiuveta? Dar dormitorul? Dressing-ul va fi acolo sau mai degraba pe hol unde sa deserveasca mai multe camere?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Și lista poate continua! Odata trecut acest prim pas, iti prezentam in cele ce urmeaza 5 sfaturi despre cum sa iti gasesti apartamentul sau casa pe care o visezi mai usor si mai sigur. Și, in plus, cum sa castigi timp si bani in acest proces. Suna ca o mare promisiune, nu?
Ne dorim sa te ajutam cu ce stim sa facem mai bine, cu ce am invatat in peste cinci ani de experienta, lucrand cu mii de clienti din toate ariile sociale si profesionale. Cinci ani in care am inteles un lucru foarte important: propria locuinta este un pas maret in viata fiecaruia si acest pas trebuie respectat si privit cu responsabilitate. Este un “milestone” care iti va influenta bunul tau mers si al familiei tale mai departe.
Asta ne face foarte responsabili. Citeste si te vei convinge:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
1. Seteaza-ti clar ce iti doresti sa iti ofere zona unde vei locui
Daca ti se pare ca este un sfat prea simplu, mai citeste-l o data :).
Poate fi, intr-adevar, un sfat banal, insa inauntrul sau sta o mare esenta. Cei mai multi oameni vor o zona anume (Titan, Cotroceni, Fundeni, Drumul Taberei, Tineretului, Pipera, Militari) si se concentreaza numai pe ea. Asta le restrange foarte mult cautarile.
Mai eficient este sa iti setezi, insa, ce avantaje iti doresti sa iti ofere acea zona si apoi sa verifici mai multe variante de astfel de zone. Iti va deschide mult cercul de optiuni si vei avea mai multa incredere in decizia ta, in cunostinta de cauza.
2. Lucreaza cu oameni de calitate
Fie ca sunt consultanti, agenti, constructori sau dezvoltatori, uite-te atent la ei. La atitudinea lor, la cuvintele pe care le rostesc, la postura lor in timp ce incearca sa iti vanda produsul lor. Cei mai multi oameni in aceasta piata imobiliara au un fel de saturatie fata de jobul lor si nu au respect adevarat pentru oamenii cu care trateaza, clienti ai apartamentelor sau caselor pe care ei le vand. Incearca sa te angajezi intr-un contact vizual cu ei si simte-i. Le pasa cu adevarat? Vor sa te ajute? Iti inspira incredere?
3. Verifica experienta acelor oameni de la care sau prin care iti propui sa cumperi
In zilele noastre, este usor sa faci asta. Suntem mai conectati ca oricand, iar informatiile sunt tot mai deschise pentru lumea larga. Incepe cu paginile website, de LinkedIn si de Facebook. Ar trebui sa fie suficiente ca sa iti faci o imagine asupra experientei lor.
Daca doresti sa intri si mai in detaliu, cauta informatii despre companiile respective pe siteul Ministerului de Finante, www.mfinante.ro, sau pe www.risco.ro, unde poti gasi la un pret foarte mic informatii mai complete.
4. Cere garantii de returnare a sumelor
Intr-o economie instabila, exista intotdeauna riscuri. Primul cel mai intalnit risc este cel al neacordarii creditului. Cere-le sa insereze o clauza de returnabilitate a sumelor daca le prezinti un inscris de la banca si va atesta imposibilitatea acordarii creditului. Multi dezvoltatori si companii imobiliare au inceput chiar sa returneze integral sumele achitate (sau cu un mic cost administrativ) indiferent de motiv. Cauta-le pe acestea!
5. Cere referinte de la alti clienti cumparatori in acel ansamblu
Sau, si mai simplu, daca este un imobil terminat, bate la cateva usi :). Daca este totusi inca in constructie (cum vei gasi in majoritatea cazurilor) cere referinte. Cele mai relevante informatii le vei lua de la oameni asemeni tie. 🙂
Tu ce sfaturi ai mai da altor oameni in situatii similare? Scrie-ne inapoi si ajuta-ne sa ajutam si alti oameni in acest proces lung care inseamna achizitia unei locuinte.
Multumim pentru ca ne-ai citit pana la capat. Ramanem aceeasi oameni zambitori si calzi, gata sa te ajute in drumul tau spre implinirea acestui vis.
Cu bucurie,
Echipa (care construieste zambete:) ) The Concept[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]